Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бугарски новинари у посети јужној Србији

rssBookmark and Share

Ниш 27.09.2013. Autor: Rts

Петнаест бугарских новинара,завршило је посету три округа Јужне Србије, који су економски, културолошки и туристички највише повезани са суседном Бугарском. Кроз ИПА пројекат прекограничне сарадње две земље, који финансира ЕУ, припадници седме силе препознавали су културно наслеђе и природне знаменитости пограничних предела.

Бугарски новинари у посети јужној Србији

Најјачи утисак на колеге из суседне Бугарске оставили су у Нишу Медијана, Ћеле кула, Тврђава и  изложба о Константину. Његов родни град је била прва станица новинарима из Бугарске, који ће о детаљима боравка у Нишу, Лесковцау и Врању писати у својим извештајима.

"Први пут сам у Нишу и веома ми се допао. Кроз моју камеру је врло интересантан и другачији. Има много људи, жив је град. Одушевљена сам архитектуром", каже Ангелина Дочева, сниматељ бугарске националне телевизије.

"Утисци ми још увек нису сређени, али оно што сам одмах приметила су прелепе грађевине и, како чујем богата историје. Ниш је прелеп град који има детаље који никога не остављају равнодушним", каже Елица Иванова, репортер бугарске националне телевизије.

Највише колега било из писаних медија, а осим из Софије многи су из мањих градова- Перника и Чустендила. Међу њима и некадашњи допинисник националног радија из Београда, Николај Крстев.

Сусерти са градоначелницима градова домаћина били су прилика да се новинари распитају о економској сарадњи суседа, али и о боравку бројних бугарских туриста, нарочито у Нишу уочи Нове године. Узвратна посета српских колега планирана је крајем октобра.

Од 65 пројеката прекограничне сарадње, новинарско преоткривање било је једни одобрен медијски пројекат.


#   Ниш   новинари   Ћеле кула
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима