Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пала му на кућу грана коју неће нико да исече

rssBookmark and Share

06.08.2014. РТС

Нашој редакцији обратио се Нишлија Владимир Гроздановић пошто му је после невремена с дрвета пала грана на помоћне просторије.

илустрација
илустрација

Пошто је дрво у школском дворишту сматрао је да довољно да обавести надлежне службе у граду да се дрвета може да падне још која грана и да ће решити проблем. Дрво још увек није посечено, али биће, кажу у Јавно комуналном предузећу "Горица", јер мора да се поштује процедура.

Штета није велика, али због честих временских непогода, може да буде, каже Владимир Гроздановић. Зато је звао све редом, од школе у чијем се дворишту дрво налази, преко комуналне инспекције и полиције све до Јавно-комуналног предузећа "Горица" задуженог за одржавање зеленила.

Неко мора да плати, јер школска дворишта нису у редовном програму одржавања, односно, не спадају у јавне површине већ у површине специјалне намене.

Јавно-комунално предузеће "Горица" без позива власника парцеле не може ни да провери да ли је неко дрво труло или не, а школе и сличне установе за то најчешће немају пара.

Летњи је распуст па су и школа и школско двориште празни. Њихов комшија је својим позивима ипак иницирао решење.

Према грубој рачуници радни сат екипе Јавно-комуналног предузећа "Горица" која сече дрвеће је око 10.000 динара, а у дворишту основне школе "Учитељ Таса" кажу има доста посла.


#   невреме   дрво   Горица ЈКП   јавне површине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима