Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pala mu na kuću grana koju neće niko da iseče

rssBookmark and Share

06.08.2014. RTS

Našoj redakciji obratio se Nišlija Vladimir Grozdanović pošto mu je posle nevremena s drveta pala grana na pomoćne prostorije.

ilustracija
ilustracija

Pošto je drvo u školskom dvorištu smatrao je da dovoljno da obavesti nadležne službe u gradu da se drveta može da padne još koja grana i da će rešiti problem. Drvo još uvek nije posečeno, ali biće, kažu u Javno komunalnom preduzeću "Gorica", jer mora da se poštuje procedura.

Šteta nije velika, ali zbog čestih vremenskih nepogoda, može da bude, kaže Vladimir Grozdanović. Zato je zvao sve redom, od škole u čijem se dvorištu drvo nalazi, preko komunalne inspekcije i policije sve do Javno-komunalnog preduzeća "Gorica" zaduženog za održavanje zelenila.

Neko mora da plati, jer školska dvorišta nisu u redovnom programu održavanja, odnosno, ne spadaju u javne površine već u površine specijalne namene.

Javno-komunalno preduzeće "Gorica" bez poziva vlasnika parcele ne može ni da proveri da li je neko drvo trulo ili ne, a škole i slične ustanove za to najčešće nemaju para.

Letnji je raspust pa su i škola i školsko dvorište prazni. Njihov komšija je svojim pozivima ipak inicirao rešenje.

Prema gruboj računici radni sat ekipe Javno-komunalnog preduzeća "Gorica" koja seče drveće je oko 10.000 dinara, a u dvorištu osnovne škole "Učitelj Tasa" kažu ima dosta posla.


#   nevreme   drvo   Gorica JKP   javne površine
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima