Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Девојчице нашле новчаник пун пара и вратиле га власнику

rssBookmark and Share

14.06.2013. Autor: Alo

Тринаестогодишње ученице из Прокупља, које живе у скромним породицама, кажу да никад нису виделе више новца на једном месту, али да су само размишљале како да врате новчаник

Девојчице нашле новчаник пун пара и вратиле га власнику

Тринаестогодишње Јелена Стојковић и Теодора Пејчић, ученице шестог разреда ОШ “Ратко Павловић Ћићко” у Прокупљу, пронашле су у центру града новчаник у коме је било око 1.000 евра. Када су виделе да је у њему пуно пара, одмах су отишле у полицију и показале свима да није битно у каквом времену живимо и са колико пара, већ какви смо заправо људи и у каквим породицама одрастамо.

"Пошле смо ка чесми да се освежимо и поред дрвета приметиле новчаник. Када сам га отворила, видела сам велику своту страних новчаница, динара, кредитне картице и разна друга документа. У тренутку сам се уплашила да нам неко не узме новац па сам одмах са Теодором кренула у полицију", прича Јелена, и додаје да ниједног момента нису помислиле да новац задрже.

Девојчице живе у скромним породицама и кажу да никад нису виделе више новца на једном месту, али да су само размишљале како да врате новчаник.

Швајцарац Лукас фон Аркс, власник новчаника, био је пресрећан и изненађен када је отишао да пријави нестанак новчаника и видео да је он већ пронађен.

"Умало се нисам онесвестио од среће када су ми показали новчаник и испричали како је доспео до њих. Видео сам девојчице које су га пронаше и наградио их динарима које сам имао у новчанику. Велику захвалност дугујем тој деци", навео је Аркс, и додао да су Јелена и Теодора пример дечје честитости и поштења којег је све мање у свету.

Коментара: 0


#   новчаник
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима