Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директор са 10 помоћника

rssBookmark and Share

22.11.2010. Извор: Јужне вест

Директор са 10 помоћника

Директор Клиничког центра Ниш, Србобран Тренкић, имао је до прошле недеље чак 10 помоћника.

На том списку налазио се и већи број директора клиника које функционишу унутар Клиничког центра, а негде су чак две особе биле помоћници за исту област.

Тренкић је демантовао да има 10 помоћника, а на констатацију новинара да то пише на званичном сајту Клиничког центра, одговорио је да "не зна шта тамо пише, али да није тачно да их има толико".

Он је нагласио да јесте у једном тренутку имао 10 помоћника али да је то било кратко, а као разлог је навео "своју личну процену да је то тада било потребно".

Ипак, директор није желео да јавност упозна са примањима помоћника. На наш писмени захтев да нам покаже њихове платне листиће, одакле би се видело по којим све основима и колику зараду остварују, Тренкић је одговорио да то неће да уради.

- Нећу да вам то дам. Ви ћете то сигурно хтети да објавите, а није све црно-бело како ви желите то да представите. Ти људи раде и ноћу и викендом и празницима, често раде и прековремено, спашавају људске животе. Ако бисте само објавили те платне листиће, из њих се све то не би видело - образложио је своју одлуку Тренкић.

Он је, ипак, новинару показао свој платни листић за последња два месеца. По тим подацима плата директора Клиничког центра је 57.000 динара, а оба пута је исплаћена и стимулација од 30%.

Само дан након тог разговора, списак помоћника са сајта Клиничког центра скраћен је за четири имена, па их сада има "само" шест. Међутим, лекари који су обрисани са тог, пребачени су на списак "координатора", којих тренутно има чак 7.

Клинички центар има 31 клинику од којих свака има директора, а неке и помоћнике директора.

Тренкић није желео да јавности покаже ни систематизацију радних места, одакле би се видело да ли су сва та радна места заиста предвиђена, а образложење за то је било да је то "превелики документ".

Број запослених превише компликован

На наш захтев да нам достави број стално запослених од 2005. године до сада, директор Клиничког центра одговорио је да ни то не може да нам покаже "јер се тај број стално мења".

- Ми смо велика организација и имамо преко 3.000 запослених. Ево, јуче смо, на пример, могли да имамо 3.128 а данас већ 3.115 запослених. Тај број се мења из дана у дан јер су наше потребе такве и како ја онда да вам дам број запослених? - рекао је Тренкић.

Одговор нисмо добили ни након што смо затражили податке о броју запослених за конкретне датуме.

Имајући у виду да се Клинички центар финансира новцем пореским обвезника, због одбијања директора Клиничког центра да јавност упозна са свим овим подацима, Јужне вести су упутиле жалбу Поверенику за информације од јавног значаја.



#     Клинички центар   радна места   Јужне вести   Србобран Тренкић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима