Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дом здравља организовао превентивне кардиолошке прегледе

rssBookmark and Share

Куршумлија 29.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Дом здравља у Куршумлији организовао је данас за све суграђане бесплатне превентивне кардиолошке прегледе у центру тог града, у циљу превенција болести и промоције здравља.

Дом здравља организовао превентивне кардиолошке прегледе

Према речима директорке Дома здравља Ураније Петровић, интересовање грађана је изузетно велико.

„Одзив грађана је висок, преко 120 особа је измерило крвни притисак и проверило шећер”, казала је Танјугу Петровићева и најавила да ће Дом здравља у Куршумлији убудуће чешће организовати овакве превентивне прегледе.

Она је истакла да је превенција веома важна код сваке болести, будући да рана дијагноза пресудно утиче на исход болести.

„Ово је изузетно добра акција која би требало чешће да се организује, јер на овај начин се може исконтролисати здравље, тако да ја сада знам какво је моје комплетно здравствено стање”, рекла је Танјугу Љиљана Тимотијевић (35) која је обавила преглед.

Оваква акција организована је први пут на подручију општине Куршумлија, а грађани су уз преглед од лекара специјалиста добили савете везане за исхрану, примену лекова и физичку активност. Бесплатне превентивне кардиолошке прегледе обавио је и већи број младих са подручија општине Куршумлија.


#   Куршумлија   Уранија Петровић   Дом здравља   Љиљана Тимотијевић   крвни притисак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима