Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дом здравља пуст, сви гинеколози похапшени

rssBookmark and Share

Пирот 28.05.2014. Блиц

Одељење гинекологије и акушерства Дома здравља у Пироту јуче је било пусто јер су сви запослени лекари специјалисти ухапшени због примања мита

Дом здравља пуст, сви гинеколози похапшени

Шесторо гинеколога саслушано је у Вишем јавном тужилаштву због сумње да су од власника приватне гинеколошке клинике Љубише Ђорђевића (71) током две године примили мито у укупном износу од 313.430 динара. Ухапшени су лекари Златица Јовановић (59), Анђелка Милосављевић (60), Бојана Картаљевић-Антић (48), Бојка Ћирић-Вацић (61), Мирослава Јовановић (59) и Зорица Пешић (53).

Лекари се сумњиче да су из Дома здравља упућивали пацијенткиње у Ђорђевићеву приватну клинику, где су им рађене анализе којима се откривају генетске аномалије у раној трудноћи. С обзиром на то да поменуте анализе покрива редовно здравствено осигурање, лекари су користили необавештеност појединих пацијенткиња, ТРУДНИЦА, које су тестирање плаћале др Ђорђевићу, иако његова ординација није за то овлашћена.

Такође, пацијенткиње код којих је било неопходно прекинути трудноћу, лекари су уместо у Општу болницу о трошку државе, упућивали у Ђорђевићеву клинику. С друге стране, др Ђорђевић се сумњичи да је током две године свакој колегиници на руке давао десет одсто од услуге коју је наплатио њиховим пацијеткињама.

Директорка Дома здравља др Весна Јанковић рекла је јуче да ће због новонастале ситуације пацијенткиње којима је потребан хитан гинеколошки преглед бити примљене у Општој болници у Пироту, будући да су сви гинеколози Дома здравља приведени.

"Изненађени смо овом вешћу и сви у Дому здравља смо у шоку. Обавестила сам здравствену инспекцију и Министарство здравља", кратко је прокоментарисала директорка Дома здравља др Весна Јанковић.


#   Пирот   Дом здравља   хапшење   гинеколози   Министарство здравља
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима