Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гинеколозима из Пирота укинут притвор

rssBookmark and Share

Пирот 05.06.2014. Танјуг

Ванпретресно веће Вишег суда у Пироту укинуло је Решење о одређивању притвора до 30 дана седморици пиротских гинеколога који су осумњичени за примање и давање мита, због чега су прошле недеље били приведени.

Гинеколозима из Пирота укинут притвор

У образложењу о укидању Решења о притвору до 30 дана се наводи да је оно укинуто из процедуралних разлога с обзиром да нису наведена имена свих сведока на које би осумњичени гинеколози могли да утичу током истраге.

МУП је прошле недеље саопштио да су пиротски гинеколози З. Ј, А. М, Б. К, А. Б, Ц. В, М. Ј, и З. П, приведени због сумње да су примили мито у укупном износу од 313.430 динара.

Приведен је и власник приватне гинеколошке ординације Љ. Ђ, такође из Пирота због постојања основа сумње да је давао мито гинеколозима Диспанзера за жене Дома здравља у Пироту и то у износу од по 10 процената за сваког пацијента кога му гинеколози из Дома здравља проследе.

Дом здравља у Пироту саопштио је да Диспанзер за жене од јуче почео нормално да ради, што није био случај претходних дана с обзиром да су сви гинеколози били у притвору.

"Служба за здравствену заштиту жена несметано функционише, а све пацијенткиње додатне информације могу добити на број телефона 010/305-353", наводи се у саопштењу Дома здравља.


#   Пирот   Дом здравља   притвор   гинеколози
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима