Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Душан Милисављевић: Дошла ми је претучена жена!

rssBookmark and Share

28.05.2015. Ало, Јужна Србија Инфо

Насиље над женама и породично насиље са смртним исходом су све учесталији, а податак да је само од почетка ове године убијено 26 жена је више него застрашујући.
Душан Милисављевић, лекар и посланик ДС-а, прексиноћ је на дежурству у Клиничком центру примио жену која је била жртва породичног насиља, иако је то негирала.

Током прегледа увидео сам повреде на глави и врату, Фото: Горан Срданов
Током прегледа увидео сам повреде на глави и врату, Фото: Горан Срданов

- У пријемну амбуланту дошла ми је жена између 32 и 35 година. Током прегледа увидео сам повреде на глави и врату. Она се пожалила и да лоше чује на једно ухо. На основу повреда било је јасно да су оне нанете ударањем и одмах сам посумњао да се ради о тучи и насиљу.
Објаснио сам јој да је мој извештај и судски документ. Она је негирала, наводећи да то није тачно већ да је пала. Упркос њеном негирању позвао сам полицију и обавестио их о томе, они су са том женом и обавили разговор - наводи за „Ало!“ Милисављевић.

Он је апеловао на све лекаре који први виде насиље да пријаве такве случајеве, јер их на то јасно обавезује и закон.

- Жене се плаше да пријаве насилника, сматрају да су саме, а лоша економска и породична ситуација утичу да о насиљу и ћуте. Нико нема право да врши било какав вид насиља - истиче Милисављевић


#     Душан Милисављевић   насиље   жене
@dusanorldusan @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима