Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dušan Milisavljević: Došla mi je pretučena žena!

rssBookmark and Share

28.05.2015. Alo, Južna Srbija Info

Nasilje nad ženama i porodično nasilje sa smrtnim ishodom su sve učestaliji, a podatak da je samo od početka ove godine ubijeno 26 žena je više nego zastrašujući.
Dušan Milisavljević, lekar i poslanik DS-a, preksinoć je na dežurstvu u Kliničkom centru primio ženu koja je bila žrtva porodičnog nasilja, iako je to negirala.

Tokom pregleda uvideo sam povrede na glavi i vratu, Foto: Goran Srdanov
Tokom pregleda uvideo sam povrede na glavi i vratu, Foto: Goran Srdanov

- U prijemnu ambulantu došla mi je žena između 32 i 35 godina. Tokom pregleda uvideo sam povrede na glavi i vratu. Ona se požalila i da loše čuje na jedno uho. Na osnovu povreda bilo je jasno da su one nanete udaranjem i odmah sam posumnjao da se radi o tuči i nasilju.
Objasnio sam joj da je moj izveštaj i sudski dokument. Ona je negirala, navodeći da to nije tačno već da je pala. Uprkos njenom negiranju pozvao sam policiju i obavestio ih o tome, oni su sa tom ženom i obavili razgovor - navodi za „Alo!“ Milisavljević.

On je apelovao na sve lekare koji prvi vide nasilje da prijave takve slučajeve, jer ih na to jasno obavezuje i zakon.

- Žene se plaše da prijave nasilnika, smatraju da su same, a loša ekonomska i porodična situacija utiču da o nasilju i ćute. Niko nema pravo da vrši bilo kakav vid nasilja - ističe Milisavljević


#     Dušan Milisavljević   nasilje   žene
@dusanorldusan @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima