Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отишао да бере печурке, сумњају да га је неко прегазио и однео

rssBookmark and Share

Краставче 13.08.2014. Телеграф

Љубиша Митић (74) из села Дуга Пољана у општини Гаџин Хан нестао је из своје породичне куће пре више од месец дана, када је према сведочењу комшија, отишао у планину да бере печурке.

Отишао да бере печурке, сумњају да га је неко прегазио и однео

Претражили сваку вртачу, преврнули сваки жбун али оца нигде. Немам другог објашњења него да га је неко ударио колима, а онда његово тело сакрио. Ово из разлога што су га те вечери кад је нестао, нека деца видела на путу између Душника и села Краставче – прича очајни син несталог Љубише Митића (74) из села Дуга Пољана

Полиција је детаљно претражила подручје где је старац последњи пут виђен али од њега и даље нема ни трага ни гласа. Родбина сумња да је старац настрадао у саобраћајној незгоди коју је изазвао непознати возач, те да је са собом однео и његово тело.

- Отац је 2. јула отишао од куће у којој живи сам. Комшије су приметиле да се није вратио па су нас обавестиле о његовом нестанку. Кад сам дошао кући видео сам да су врата закључана, а кључ је био у брави, што је доказивало да је имао намеру да се ускоро врати. Мислим да је отишао да бере печурке јер је имао обичај да то чини пар пута недељно. Одмах смо кренули у потрагу али га нигде није било па смо очев нестанак пријавили полицији. Тражила га је и Жандармерија са псима али је све било узалуд, изгледа као да је у земљу пропао – каже Љубишин син Милош Митић.

Како старац није пронађен ни жив ни мртав, Милош сумња да се он налази на овом подручју.

- Претражили сваку вртачу, преврнули сваки жбун али оца нигде. Немам другог објашњења него да га је неко ударио колима, а онда његово тело сакрио. Ово из разлога што су га те вечери кад је нестао, нека деца видела на путу између Душника и села Краставче. Казали су да није имао наочари без којих није видео ништа. Могуће је да је због тога тетурао по путу и да је настрадао – каже очајни син. Он искључује могућност да је Љубиша намерно отишао од куће.

- Отац је просветни радник у пензији, није имао никаквих проблема због којих би напустио кућу. Све његове ствари су биле на свом месту, очигледно је било да је имао намеру да се врати кући – каже син несталог човека.

Портпарол нишке Полицијске управе Јелена Димитријевић саопштила је да је у току потрага за несталим старцем.

- Нестанак те особе пријављен је 7. јула Полицијској станици у Гаџином Хану и од тада се за њим интензивно трага. Потрага на терену није до сада дала никаквих резултата. За несталим човеком расписана је потрага – казала је Димитријевићева.


#   саобраћајна незгода   жандармерија   Краставче   потрага   Гаџин Хан   нестанак   Љубиша Митић   Дуга Пољана   Милош Митић   Јелена Димитријевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима