Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Последњи тренуци: Мајка гледала како јој сина воде на клање

rssBookmark and Share

16.02.2014. Ало

Мирјана Стојиљковић, мајка убијеног студента Вука Стојиљковића (22), и младићев стриц, јуче ујутру су у седишту Полицијске управе Ниш погледали снимак из истраге на којем се види ухапшени Димитрије Стевановић (20) како после свађе излази са жртвом из кафића „како би разрешили размирице песницама“

Последњи тренуци: Мајка гледала како јој сина воде на клање

Како пише лист ''Ало'' несрећна жена гледала је буквално последње минуте живота свог сина, којем је Стевановић након тога четири пута зарио нож у врат и у стомак, наневши му смртоносне повреде од којих је Стојиљковић преминуо.

Како се у нишкој јавности спекулисало о наводној умешаности још једне особе у убиство које се догодило 10. фебруара у Парку Светог Саве, полиција је одлучила да упути породицу у комплетне налазе досадашње истраге којом је утврђено да за убиство постоји само један осумњичени и на такав начин стане на пут спекулацијама.

Мајци и стрицу убијеног студента медицине презентован је снимак надзорних камера са кафића на којем се види како Вук и Димитрије, који су седели за одвојеним столовима, излазе из кафића. Такође постоји изјава сведока који је видео да се само двојица младића туку, а нађени нож и трагови на месту убиства указују на ухапшену особу, док трагови неког трећег лица нису нађени - каже извор листа ''Ало'' близак истрази.

Према писању тог листа забуна је настала због Милоша С., сина власника најпознатијег хотела у Нишу, за којег се по наводима појединих медијама пронела вест да је умешан у злочин.

- Ухапшени Стевановић је после убиства побегао са места злочина и ухапшен је касније у насељу Мрамор. У међувремену је контактирао са поменутим Милошем телефоном са којим је пријатељ и испричао му је шта се десило. Због тога смо од тог момка свакако те исте ноћи узели исказ, јер смо претпоставили да има сазнања о томе шта се дешавало, али ниједан траг у истрази не упућује да је и био умешан у убиство. Стевановић је признао дело и као мотив навео међусобну нетрпељивост која је трајала већ неко време и то вече кулминирала је мрким погледима у кафићу - каже извор.

- Спремамо се за прву суботу и излазак на гробље. Вукова мајка није у стању да разговара, млађи брат (16) му је много потресен јер је био много везан за Вука. Већ данима не излази из његове собе - рекао је кратко Вуков деда Драган Јовановић.

И синоћ је у Нишу одржан скуп грађана у парку Светог Саве, грађани су ту палили свеће на месту где је студент медицине убијен. Како сазнајемо протести грађана биће одржани и наредних дана.


#   полиција   убиство   протест   Вук Стоиљковић   Димитрије Стевановић   Драган Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима