Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Малолетни убица пуштен из затвора

rssBookmark and Share

17.01.2015. Курир, Јужна Србија Инфо

Шеснаестогодишњи Нишлија И. С., окривљен да је у мају прошле године са више убода ножем убио Ненада Јовановића (19), јуче је изашао из Казнено-поправног завода јер је истекао законски рок од шест месеци, колико је максимална дужина трајања малолетничког притвора.

Малолетни убица пуштен из затвора

Виши суд је такву одлуку морао да донесе јер је због штрајка адвоката главни претрес против И. С. одлаган чак осамнаест пута.

- Ванпретресно веће за малолетнике Вишег суда укинуло је притвор окривљеном и заменило га мером смештаја у Завод за васпитање омладине уз забрану напуштања просторија. Примена ове мере ће бити контролисана електронским надзором. Жалба против овог решења не одлаже његово извршење.

Следећи главни претрес у овом предмету заказан је за 6. фебруар - саопштила је Тамара Савић Цветановић, портпарол Вишег суда у Нишу.

Новица Јовановић, отац убијеног младића, изразио је незадовољство што је И. С. пуштен.

- Разумем да он има права, али и мој син их је имао, па су му ускраћена. Не интересује ме ко је крив, одавно је требало да му се пресуди. Затражићу да ме прими премијер и помогне ми да дођем до правде - рекао је Јовановић.


#   убиство   штрајк   виши суд   Тамара Савић Цветановић   Ненад Јовановић   адвокати   ослобођен   Новица Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима