Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Суд пушта убицу, отац убијеног: Све ћу их заклати!

rssBookmark and Share

Ледена стена 16.01.2015. Курир

Шеснаестогодишњи Нишлија И. С., окривљен да је у мају прошле године усмртио деветнаестогодишњег Ненада Јовановића, требало би данас да изађе из притвора јер му због штрајка адвоката није почело суђење.

Суд пушта убицу, отац убијеног: Све ћу их заклати!

Наиме, закон предвиђа да у случају старијих малолетника притвор може трајати најдуже шест месеци од подношења предлога за изрицање казне, који је у случају И. С. поднет још у јуну. Међутим, Више тужилаштво ипак је одлучило да не подноси предлог за укидање притвора.

Електронски надзор

- Уместо даљег боравка у притворској јединици Казнено-поправног завода, предложићемо суду да се његово присуство суђењу обезбеди забраном напуштања стана уз електронски надзор. Уколико овај предлог не буде усвојен, тражићемо да И. С. до почетка суђења буде смештен у Заводу за васпитање омладине - рекао је Владимир Станојевић, портпарол Вишег тужилаштва.

У Вишем суду је саопштено да ће одлуку у вези с тим шта ће бити са И. С. након изласка из притвора донети данас.

Подсетимо, И. С. и његови другови М. Ц. (21), М. С. (17) и А. Ј., који се терете за саучесништво, сачекали су Јовановића испред његовог стана у насељу Ледена стена, претукли га, а кад је покушао да побегне, И. С. га је сустигао и задао му шест убода ножем, од којих је убрзо преминуо. Мотив свирепог убиства била је свађа због девојке.
Otac Novica: „Mirno spavaj, sine moj. Sve ću ih zaklati“

''Мирно спавај, сине мој, све ћу их заклати''.

Новица Јовановић, отац настрадалог младића, у јавности је претио да ће осветити сина. С. већ пуштени из притвора. Најозбиљније претње упутио је на сахрани свога сина. Тада је казао: „Мирно спавај, сине мој. Све ћу их заклати, једног по једног, ма колико због тога робијао“.

Он је због овога био и ухапшен, а чак је рекао да су се његови пријатељи које је стекао у нишком затвору током издржавања дугогодишње затворске казне нудили да се обрачунају с убицама.

Због одлагања суђења изазваним изостанком договора о прекиду штрајка адвоката двојица притвореника у нишком Казнено-поправном заводу започели су штрајк глађу. Један од њих је Срђан Тодоровић, који је месец дана иза решетака јер је ударио судију током фудбалске утакмице, а други је Далибор Јоцев, оптужен за помагање у убиству и притворен у јануару прошле године. На њихов захтев, јуче их је посетио представник Вишег суда да би им објаснио да су судовима у овом тренутку везане руке, те да је решавање њиховог проблема у надлежности адвокатуре и Министарства правде.


#   убиство   Ледена стена   Ненад Јовановић   штрајк глађу   штрајк адвоката   Далибор Јоцев   ослобођен   Новица Јовановић   Владимир Станојевић   Више тужилаштво
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима