Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Настрадали од струјног удара: Умро држећи сестру за руку

rssBookmark and Share

Дољевац 14.07.2017.

Мештани Орљана код Дољевца у шоку након што је струјни удар усмртио Милисава Николића (63) и Јасну Ман (68), пишу данашње Вечерње новости

Настрадали од струјног удара: Умро држећи сестру за руку

Седели смо испред куће, када се чуо глас Јасне из купатила. Панично је викнула "Мићооо", а затим смо чули туп ударац. Милисав је одмах кренуо ка купатилу да помогне сестри. Развалио је врата и када је ухватио за руку, струја је ударила и њега. За њим смо потрчали Славиша Крстић и ја. Искључили смо склопке. Мића је давао знаке живота када смо их изнели из купатила, али Јасна готово да није реаговала на покушаје реанимације.

Овако Иван Стојановић (36), електричар по струци, описује како су у среду око 21.30 у купатилу породичне куће у Орљану код Дољевца од струјног удара настрадали Милисав Мића Николић (63) и пет година старија Јасна Ман (рођена Николић). Реч је о власнику кафане "Алас" у Орљану и његовој сестри која је живела у немачкој бањи Бад Карлхафен.

Милисав је иза себе оставио две ћерке, Аниту и Тину. Оне и супруга Малина тешко су поднеле трагедију, па су им лекари Хитне помоћи у среду и четвртак указивали помоћ. Јасна Ман има сина који живи у Немачкој. Пре тридесетак година Јасни и Милисаву је у саобраћајној несрећи погинула мајка. Њихови рођаци, браћа Милан (19) и Михајло (13) Марић из Орљана, погинули су на Бадњи дан 2011. године када их је прегазио путнички воз на железничком мосту преко Мораве. Сада је угледну породицу, о којој житељи Орљана имају само речи хвале, задесила нова несрећа.

Славиша Крстић (36), који је са Стојановићем покушао да помогне Милисаву и Јасни огорчен је реаговањем здравствених радника из Дољевца, који су, по његовом мишљењу, морали брже да реагују.

- Чекали смо Хитну помоћ дуже од 20 минута - каже видно узнемирени Крстић. - Мислим да су могли и морали брже да стигну на место несреће. После наших позива, један дечко је отишао до здравственог центра у Дољевцу и вратио се. Њих још није било. Мића је био жив после струјног удара и позива упућеног лекарима Хитне помоћи још сигурно 7-8, можда и 10 минута. Тражили смо од њега да издржи, да се бори. Игром случаја, у кафани су била на ручку четворица лекара. Доктор Перашевић и његове колеге дали су све од себе. Реанимирали су Мићу и Јасну. Ипак, нису имали опрему код себе, да им пруже комплетну помоћ. Када је Хитна помоћ дошла, било је прекасно. Струја је тресла и мене. Сам Бог ме је спасао, па сам прошао без озбиљнијих последица.

Кућа у којој су страдали брат и сестра,фото М.П.

СТРУЈА ОДНЕЛА ШЕСТ ЖИВОТА

За мање од годину дана шесторо људи је у нишком крају страдало од струјних удара. Зимус је у Првој Кутини, док се туширао у купатилу крај укљученог бојлера, погинуо матурант Никола Ђорђевић (19). У селу Глоговица, пре три месеца од удара струје, хватајући се за вод откинут са бандере према кући погинули су мајка Мирјана (46) и њен син Дарко (16). У Мезграји је од струјног удара у купатилу, такође док се туширао, настрадао Бобан Јовановић (39).

М. Петковић, Вечерње новости


#   Хитна помоћ   Дољевац   Никола Ђорђевић   Вечерње новости   Иван Стојановић   Бадњи дан   Славиша Крстић   Орљане   Бобан Јовановић   струјни удар   електричар   Милисав Николић   Јасна Ман
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима