Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nastradali od strujnog udara: Umro držeći sestru za ruku

rssBookmark and Share

Doljevac 14.07.2017.

Meštani Orljana kod Doljevca u šoku nakon što je strujni udar usmrtio Milisava Nikolića (63) i Jasnu Man (68), pišu današnje Večernje novosti

Nastradali od strujnog udara: Umro držeći sestru za ruku

Sedeli smo ispred kuće, kada se čuo glas Jasne iz kupatila. Panično je viknula "Mićooo", a zatim smo čuli tup udarac. Milisav je odmah krenuo ka kupatilu da pomogne sestri. Razvalio je vrata i kada je uhvatio za ruku, struja je udarila i njega. Za njim smo potrčali Slaviša Krstić i ja. Isključili smo sklopke. Mića je davao znake života kada smo ih izneli iz kupatila, ali Jasna gotovo da nije reagovala na pokušaje reanimacije.

Ovako Ivan Stojanović (36), električar po struci, opisuje kako su u sredu oko 21.30 u kupatilu porodične kuće u Orljanu kod Doljevca od strujnog udara nastradali Milisav Mića Nikolić (63) i pet godina starija Jasna Man (rođena Nikolić). Reč je o vlasniku kafane "Alas" u Orljanu i njegovoj sestri koja je živela u nemačkoj banji Bad Karlhafen.

Milisav je iza sebe ostavio dve ćerke, Anitu i Tinu. One i supruga Malina teško su podnele tragediju, pa su im lekari Hitne pomoći u sredu i četvrtak ukazivali pomoć. Jasna Man ima sina koji živi u Nemačkoj. Pre tridesetak godina Jasni i Milisavu je u saobraćajnoj nesreći poginula majka. Njihovi rođaci, braća Milan (19) i Mihajlo (13) Marić iz Orljana, poginuli su na Badnji dan 2011. godine kada ih je pregazio putnički voz na železničkom mostu preko Morave. Sada je uglednu porodicu, o kojoj žitelji Orljana imaju samo reči hvale, zadesila nova nesreća.

Slaviša Krstić (36), koji je sa Stojanovićem pokušao da pomogne Milisavu i Jasni ogorčen je reagovanjem zdravstvenih radnika iz Doljevca, koji su, po njegovom mišljenju, morali brže da reaguju.

- Čekali smo Hitnu pomoć duže od 20 minuta - kaže vidno uznemireni Krstić. - Mislim da su mogli i morali brže da stignu na mesto nesreće. Posle naših poziva, jedan dečko je otišao do zdravstvenog centra u Doljevcu i vratio se. Njih još nije bilo. Mića je bio živ posle strujnog udara i poziva upućenog lekarima Hitne pomoći još sigurno 7-8, možda i 10 minuta. Tražili smo od njega da izdrži, da se bori. Igrom slučaja, u kafani su bila na ručku četvorica lekara. Doktor Perašević i njegove kolege dali su sve od sebe. Reanimirali su Miću i Jasnu. Ipak, nisu imali opremu kod sebe, da im pruže kompletnu pomoć. Kada je Hitna pomoć došla, bilo je prekasno. Struja je tresla i mene. Sam Bog me je spasao, pa sam prošao bez ozbiljnijih posledica.

Kuća u kojoj su stradali brat i sestra,foto M.P.

STRUJA ODNELA ŠEST ŽIVOTA

Za manje od godinu dana šestoro ljudi je u niškom kraju stradalo od strujnih udara. Zimus je u Prvoj Kutini, dok se tuširao u kupatilu kraj uključenog bojlera, poginuo maturant Nikola Đorđević (19). U selu Glogovica, pre tri meseca od udara struje, hvatajući se za vod otkinut sa bandere prema kući poginuli su majka Mirjana (46) i njen sin Darko (16). U Mezgraji je od strujnog udara u kupatilu, takođe dok se tuširao, nastradao Boban Jovanović (39).

M. Petković, Večernje novosti


#   Hitna pomoć   Doljevac   Nikola Đorđević   Večernje novosti   Ivan Stojanović   Badnji dan   Slaviša Krstić   Orljane   Boban Jovanović   strujni udar   električar   Milisav Nikolić   Jasna Man
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima