Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Настрадао од 25000 волти у берби ораха

rssBookmark and Share

Трупале 18.09.2015. ЈугМедиа, Новости

Петровића је усмртио струјни напон од 25 000 волти док је алуминијумских штапом млатио орахе са још једним пријатељем.

Настрадао од 25000 волти у берби ораха

На нишком Новом гробљу данас је сахрањен Зоран Петровић (49) такстиста из насеља Милка Протић који је настрадао 16. септембра док је поред пруге брао орахе.

Несрећни такстиста остао је мртва на лицу места.

За собом је оставио троје деце од које најмлађе има три године.

Како је мученик живео, тако је и окончао, али овакву смрт није заслужио. Био је добар човек који је само хтео да породици обезбеди корицу хлеба“, овим речима Милица Митић (34) описује свог невенчаног супруга Зорана Петровића (49), који је у петак сахрањен на Новом гробљу у Нишу.

Зорана је убила струја под напоном од 25.000 волти у тренутку док је алуминијумским штапом млатио орахе поред пруге.

Када су јој на послу јавили да је настрадао, Милица је прво помислила да је у питању нови инфаркт, с обзиром на то да је један већ имао пре четири године.

„Никада се нећу помирити са овом несрећом која нам је однела Зорана. Рекла сам нашем трогодишњем сину да је тата отишао на небо да бере орахе, и он га чека у дворишту да се врати и донесе му их. Не умем ни себи да објасним шта нас је снашло нити знам како ћемо даље – прича несрећна жена која нема довољно речи да опише колико је Зоран био пожртвован као супруг и отац.

„Најбоље године живота дао је војсци. Провео је тамо 18 година и када је преживео сва ратишта за њега више није било места. Морао је све да ради да бисмо преживели. Има и двоје деце из првог брака, којима је плаћао алиментацију. Заједно радимо у ВИП таксију, али не можемо да се изборимо са трошковима. Узео је неплаћено 10 дана да би зарадио неки додатни динар од ораха – говори, док се бори са сузама неутешна Милица.

„Он у ствари штапом није ни дотакао вод него га је убио „струјни лук“. Био је човек који је прошао све у животу, али у трци за егзистенцијом заборавио је да се причува – каже таст Јован Митић.

Зоран је као и многи други становници насеља Милка Протић, али и околних села као што су Поповац и Трупале, годинама уназад скупљао орахе који су расли на земљишту које припада „Железницама Србије“ или ЕПС. Практично, није у питању крађа јер нико није заинтересован нити неко брани да се ти ораси беру, али може бити веома опасно.


#   струја   пруга   Зоран Петровић   ораси   погибија   Зоран Петров   Трупале   железница   10 дана   Милица Митић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима