Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nastradao od 25000 volti u berbi oraha

rssBookmark and Share

Trupale 18.09.2015. JugMedia, Novosti

Petrovića je usmrtio strujni napon od 25 000 volti dok je aluminijumskih štapom mlatio orahe sa još jednim prijateljem.

Nastradao od 25000 volti u berbi oraha

Na niškom Novom groblju danas je sahranjen Zoran Petrović (49) takstista iz naselja Milka Protić koji je nastradao 16. septembra dok je pored pruge brao orahe.

Nesrećni takstista ostao je mrtva na licu mesta.

Za sobom je ostavio troje dece od koje najmlađe ima tri godine.

Kako je mučenik živeo, tako je i okončao, ali ovakvu smrt nije zaslužio. Bio je dobar čovek koji je samo hteo da porodici obezbedi koricu hleba“, ovim rečima Milica Mitić (34) opisuje svog nevenčanog supruga Zorana Petrovića (49), koji je u petak sahranjen na Novom groblju u Nišu.

Zorana je ubila struja pod naponom od 25.000 volti u trenutku dok je aluminijumskim štapom mlatio orahe pored pruge.

Kada su joj na poslu javili da je nastradao, Milica je prvo pomislila da je u pitanju novi infarkt, s obzirom na to da je jedan već imao pre četiri godine.

„Nikada se neću pomiriti sa ovom nesrećom koja nam je odnela Zorana. Rekla sam našem trogodišnjem sinu da je tata otišao na nebo da bere orahe, i on ga čeka u dvorištu da se vrati i donese mu ih. Ne umem ni sebi da objasnim šta nas je snašlo niti znam kako ćemo dalje – priča nesrećna žena koja nema dovoljno reči da opiše koliko je Zoran bio požrtvovan kao suprug i otac.

„Najbolje godine života dao je vojsci. Proveo je tamo 18 godina i kada je preživeo sva ratišta za njega više nije bilo mesta. Morao je sve da radi da bismo preživeli. Ima i dvoje dece iz prvog braka, kojima je plaćao alimentaciju. Zajedno radimo u VIP taksiju, ali ne možemo da se izborimo sa troškovima. Uzeo je neplaćeno 10 dana da bi zaradio neki dodatni dinar od oraha – govori, dok se bori sa suzama neutešna Milica.

„On u stvari štapom nije ni dotakao vod nego ga je ubio „strujni luk“. Bio je čovek koji je prošao sve u životu, ali u trci za egzistencijom zaboravio je da se pričuva – kaže tast Jovan Mitić.

Zoran je kao i mnogi drugi stanovnici naselja Milka Protić, ali i okolnih sela kao što su Popovac i Trupale, godinama unazad skupljao orahe koji su rasli na zemljištu koje pripada „Železnicama Srbije“ ili EPS. Praktično, nije u pitanju krađa jer niko nije zainteresovan niti neko brani da se ti orasi beru, ali može biti veoma opasno.


#   struja   pruga   Zoran Petrović   orasi   pogibija   Zoran Petrov   Trupale   železnica   10 dana   Milica Mitić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima