Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због примања мита ухапшен директор Агенције за осигурање депозита

rssBookmark and Share

11.05.2014. Политика

Зоран Обрадовић, директор Агенције за осигураје депозита, ухапшен је због сумње да је примио мито у износу од 100.000 евра од Г. Н., власника фирме у стечају „Владбик” из Ниша

Због примања мита ухапшен директор Агенције за осигурање депозита

Обрадовић је од средине априла па до 7. маја ове године преко посредника Бранислава Ковачевића, који је такође приведен, више пута тражио новац и разне поклоне од Г. Н., како би Обрадовић као стечајни управник Нове Агробанке дао писану сагласност поверенику Нове Агробанке,који је уједно и поверилац овог привредног друштва из Ниша, да је сагласан с реорганизацијом те нишке фирме.

Обрадовић је требало да да изјаву прошлесредена рочишту заказаном пред Привредним судом у Нишу. Тог дана око осам сати ујутру Г. Н. из Ниша је 100.000 евра предао у једном ресторану у Београду Браниславу Ковачевићу који се такође сумњичи за примање мита.

Агенција за осигурање депозита је основана Законом о Агенцији за осигурање депозита 2005. године и одређена је за универзалног правног сукцесора претходне Агенције за осигурање депозита, санацију, стечај и ликвидацију банака. Агенција за осигурање депозита обавезно осигурање депозита у складу са законом, функцију администратора банке у складу са законом којим се уређују стечај и ликвидација банака и друштава за осигурање. Један од задатака јој је и функција стечајног или ликвидационог управника у банкама и друштвима за осигурање у складу са законом којим се уређује стечај и ликвидација банака и друштава за осигурање, што је у овом случају обављао директор Зоран Обрадовић.


#   хапшење     мито   стечајни управник
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима