Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog primanja mita uhapšen direktor Agencije za osiguranje depozita

rssBookmark and Share

11.05.2014. Politika

Zoran Obradović, direktor Agencije za osiguraje depozita, uhapšen je zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 100.000 evra od G. N., vlasnika firme u stečaju „Vladbik” iz Niša

Zbog primanja mita uhapšen direktor Agencije za osiguranje depozita

Obradović je od sredine aprila pa do 7. maja ove godine preko posrednika Branislava Kovačevića, koji je takođe priveden, više puta tražio novac i razne poklone od G. N., kako bi Obradović kao stečajni upravnik Nove Agrobanke dao pisanu saglasnost povereniku Nove Agrobanke,koji je ujedno i poverilac ovog privrednog društva iz Niša, da je saglasan s reorganizacijom te niške firme.

Obradović je trebalo da da izjavu prošlesredena ročištu zakazanom pred Privrednim sudom u Nišu. Tog dana oko osam sati ujutru G. N. iz Niša je 100.000 evra predao u jednom restoranu u Beogradu Branislavu Kovačeviću koji se takođe sumnjiči za primanje mita.

Agencija za osiguranje depozita je osnovana Zakonom o Agenciji za osiguranje depozita 2005. godine i određena je za univerzalnog pravnog sukcesora prethodne Agencije za osiguranje depozita, sanaciju, stečaj i likvidaciju banaka. Agencija za osiguranje depozita obavezno osiguranje depozita u skladu sa zakonom, funkciju administratora banke u skladu sa zakonom kojim se uređuju stečaj i likvidacija banaka i društava za osiguranje. Jedan od zadataka joj je i funkcija stečajnog ili likvidacionog upravnika u bankama i društvima za osiguranje u skladu sa zakonom kojim se uređuje stečaj i likvidacija banaka i društava za osiguranje, što je u ovom slučaju obavljao direktor Zoran Obradović.


#   hapšenje     mito   stečajni upravnik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima