Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Камионџије прете блокадом пута

rssBookmark and Share

Ниш 22.07.2011. Извор Јужне вести

Стотинак камиона натоварених робом из Србије, већ трећи дан стоји на административном прелазу са Косово и Метохијом код села Мердаре.

Камионџије прете блокадом пута

МЕРДАРЕ – Возачи камиона кажу да се налазе у безизлазној ситуацији, да не могу да врате робу назад у Србију, а да им се до сада нико није обратио и објаснио зашто не могу на другу страну јужне Српске покрајине. Камионџије најављују потпуну блокаду магистралног пута Ниш – Приштина код Мердара, чиме би био онемогућен путнички саобраћај који за сада нормално функционише у оба правца. У најгорој ситуацији је осам камиона који се налазе у међупростору.

- Око 19:15ч у среду увече сам прешао наш прелаз и био први на рампи са косовске стране. Међутим уследила је пауза њихових цариника, а већ од 20ч почела је забрана уласка наше робе на територију Косова и Метохије тако да сам остао заробљен овде. Возим пластичне подметаче за бомбоњере – каже Далибор и додаје да због велике врућине постоји могућност да се пластика деформише и постане неупотребљива. Робувозим до Подујева, које је удаљено неких 6 до 7 километара од места где смо сада.

Остали аутопревозници који са „наше“ стране ишчекују развој ситуације, надају се скором решењу проблема.

- Имамо уредне царинске декларације од 20 јула. Нека пусте нас да стигнемо где смо кренули, а онда нека забрањују даљи превоз робе и раде шта хоће. Цео проблем се обија о главу нас обичних људи који издржавамо породице од овог посла. Новац и храна нам понестају, удаљени смо више стотина километара од куће. Тражимо хитно решење надлежних у земљи, или ће доћи до блокаде комплетног саобраћаја на овом прелазу – истиче Мирсад Емровић, превозник из Новог Пазара који вози пшеницу из Чачка за Приштину.

Цариници на прелазу са косовске стране незванично су нам рекли да само раде свој посао и да им је тако наређено. Они тврде да док се не донесе другачија одлука, ни један камион из Србије неће прећи на њихову страну. Са стране Косова и Метохије на административном прелазу Мердаре, нема дужег задржавања путничких возила, као ни камиона који иду ка Србији.


#   Ниш   саобраћај   Приштина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима