Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Колоне на прелазу Мердаре

rssBookmark and Share

Мердаре 15.04.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

На административном прелазу Мердаре између Косова и централне Србије путнички аутомобили чекају по неколико сати како би ушли или изашли са Косова, док возачи камиона у километарским колонама чекају и по неколико дана.

Колоне на прелазу Мердаре

Косовски полицајци истичу да до застоја долази због детаљне и споре контроле коју обављају припадници МУП-а Србије на прелазу Мердаре и да су гужве посебно изражене током викенда и у време празника. Путнички аутомобили који излазе или улазе на Косово преко Мердара викендом или за време празника задржавају се у колони између два и три сата, а возачи камиона и по неколико дана остају испред прелаза.

До великих гужви на Мердару долази јер два административна прелаза на северу Косова - Јариње и Брњак - још нису отворени за увоз акцизне робе па се шлепери са таквом врстом товара преусмеравају на Мердаре. Међу камионима који чекају у колони на Мердару највише је оних са новопазарским регистарским ознакама.

Регионални портпарол косовске полиције Исмет Хашани рекао је Танјугу да је на прелазу Бела Земља ка Бујановцу задржавање знатно краће и да путнички аутомобили пролазе након непуних десетак минута задржавања.


#   Мердаре
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима