Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kolone na prelazu Merdare

rssBookmark and Share

Merdare 15.04.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Na administrativnom prelazu Merdare između Kosova i centralne Srbije putnički automobili čekaju po nekoliko sati kako bi ušli ili izašli sa Kosova, dok vozači kamiona u kilometarskim kolonama čekaju i po nekoliko dana.

Kolone na prelazu Merdare

Kosovski policajci ističu da do zastoja dolazi zbog detaljne i spore kontrole koju obavljaju pripadnici MUP-a Srbije na prelazu Merdare i da su gužve posebno izražene tokom vikenda i u vreme praznika. Putnički automobili koji izlaze ili ulaze na Kosovo preko Merdara vikendom ili za vreme praznika zadržavaju se u koloni između dva i tri sata, a vozači kamiona i po nekoliko dana ostaju ispred prelaza.

Do velikih gužvi na Merdaru dolazi jer dva administrativna prelaza na severu Kosova - Jarinje i Brnjak - još nisu otvoreni za uvoz akcizne robe pa se šleperi sa takvom vrstom tovara preusmeravaju na Merdare. Među kamionima koji čekaju u koloni na Merdaru najviše je onih sa novopazarskim registarskim oznakama.

Regionalni portparol kosovske policije Ismet Hašani rekao je Tanjugu da je na prelazu Bela Zemlja ka Bujanovcu zadržavanje znatno kraće i da putnički automobili prolaze nakon nepunih desetak minuta zadržavanja.


#   Merdare
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima