Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлија: Прорадила општинска управа

rssBookmark and Share

Куршумлија 17.02.2011. РТС

Пошто смењено руководство СО Куршумлија још увек блокира зграду општине, ново руководство је почело са радом у изнајмљеној канцеларији. Прва одлука нових челника је набавка енергената за школе и вртиће.

Куршумлија: Прорадила општинска управа
Ново руководство Скупштине општине Куршумлија почело је са радом у изнајмљеној канцеларији у згради бившег комитета, јер смењено руководство и део одборника Скупштине штрајкује већ седамнаест дана и држи у блокади општинску управу.

Изјаве Весне Јаковљевић, Зорана Лакића, представника синдиката и грађана

Први потез новог руководства, после депоновања потписа код Управе за трезор, била је набавка енергената за школе и вртиће које ће стићи наредних дана.

Руководиоци школа и вртића у Куршумлији не крију задовољство што је проблем решен и што ће моћи да наставе са радом.

Новоизабрана председница општине Весна Јаковљевић из коалиције ДС-СПС-ПУПС и Г17 плус каже да ће наредних дана, иако раде у изнајмљеним просторијама, покушати да у потпуности нормализује плаћања и према осталим буџетским корисницима, а на реду је и реализација пројекта за герoнтодомаћице.

У згради општине Куршумлија, коју дотадашње руководство држи у блокади, и даље ради само матична служба.

"Или ће држава Србија, Влада, да учини нешто, или ћемо ми да седнемо овде као грађани Куршумлије и да једном пресечемо што би било најбоље", сматра заменик председника општине Зоран Лакић.

Представници једног од два синдиката која делују у општинској управи траже да се хитно одблокира зграда општине и запослени врате на посао.

"Ми ћемо заседати и затражити да нам се омогући, као радницима органа управе, право на рад, остваривање својих права из рада, као и несметано остваривање права грађана", кажу у општинским синдикатима.

Грађани Куршумлије сматрају да присуствују огољеној борби за власт, због које трпе сви у једној од најсиромашнијих општина у Србији. Они наводе да је глупо што уопште трпе овакву ситуацију, јер, како кажу, и то мало што имају не могу да добију, па је потребно отерати и једне и друге и организовати нове изборе.

Двовлашће у Куршумлији траје више од четири месеца. Заузимање општинских просторија наћи ће се и пред судом наредне недеље, по тужби актуелне председнице Весне Јаковљевић.



#   Куршумлија   Весна Јаковљевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима