Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija: Proradila opštinska uprava

rssBookmark and Share

Kuršumlija 17.02.2011. RTS

Pošto smenjeno rukovodstvo SO Kuršumlija još uvek blokira zgradu opštine, novo rukovodstvo je počelo sa radom u iznajmljenoj kancelariji. Prva odluka novih čelnika je nabavka energenata za škole i vrtiće.

Kuršumlija: Proradila opštinska uprava
Novo rukovodstvo Skupštine opštine Kuršumlija počelo je sa radom u iznajmljenoj kancelariji u zgradi bivšeg komiteta, jer smenjeno rukovodstvo i deo odbornika Skupštine štrajkuje već sedamnaest dana i drži u blokadi opštinsku upravu.

Izjave Vesne Jakovljević, Zorana Lakića, predstavnika sindikata i građana

Prvi potez novog rukovodstva, posle deponovanja potpisa kod Uprave za trezor, bila je nabavka energenata za škole i vrtiće koje će stići narednih dana.

Rukovodioci škola i vrtića u Kuršumliji ne kriju zadovoljstvo što je problem rešen i što će moći da nastave sa radom.

Novoizabrana predsednica opštine Vesna Jakovljević iz koalicije DS-SPS-PUPS i G17 plus kaže da će narednih dana, iako rade u iznajmljenim prostorijama, pokušati da u potpunosti normalizuje plaćanja i prema ostalim budžetskim korisnicima, a na redu je i realizacija projekta za gerontodomaćice.

U zgradi opštine Kuršumlija, koju dotadašnje rukovodstvo drži u blokadi, i dalje radi samo matična služba.

"Ili će država Srbija, Vlada, da učini nešto, ili ćemo mi da sednemo ovde kao građani Kuršumlije i da jednom presečemo što bi bilo najbolje", smatra zamenik predsednika opštine Zoran Lakić.

Predstavnici jednog od dva sindikata koja deluju u opštinskoj upravi traže da se hitno odblokira zgrada opštine i zaposleni vrate na posao.

"Mi ćemo zasedati i zatražiti da nam se omogući, kao radnicima organa uprave, pravo na rad, ostvarivanje svojih prava iz rada, kao i nesmetano ostvarivanje prava građana", kažu u opštinskim sindikatima.

Građani Kuršumlije smatraju da prisustvuju ogoljenoj borbi za vlast, zbog koje trpe svi u jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji. Oni navode da je glupo što uopšte trpe ovakvu situaciju, jer, kako kažu, i to malo što imaju ne mogu da dobiju, pa je potrebno oterati i jedne i druge i organizovati nove izbore.

Dvovlašće u Kuršumliji traje više od četiri meseca. Zauzimanje opštinskih prostorija naći će se i pred sudom naredne nedelje, po tužbi aktuelne predsednice Vesne Jakovljević.



#   Kuršumlija   Vesna Jakovljević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima