Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлија: Запослени без конкурса и квалификација

rssBookmark and Share

Куршумлија 17.11.2013. Autor: Pedja Mišković Izvor: JužnaSrbija.Info

Возач у Хитној медицинској служби у Куршумлији Б.Јовић кога је директорка Дома здравља у том граду др Уранија Петровић која је и председница општинског одбора Демократске странке Србије (ДСС) запослила јер је члан њене партије нема апсолутно никаквих квалификација за то радно место.

Куршумлија: Запослени без конкурса и квалификација

Б.Јовић угоститељ је чалн Демократске странке Србије (ДСС) и веома добар пријатељ заменика председника скупштина општине Куршумлија Зорана Стошића (ДСС) који је за његово запослење и ургирао.

И док на биро за запошљавање у Топличком округу одавно за посао чека известан број младих особа са завршеним медицинским факултетом директорка Петровић коју радници Дома здравља у Куршумлији оптужују за непотизам је на одељењу стоматологије без икаквог конкурса недавно запослила и своју ћерку и то одмах по завршитку школовања.

Посао медицинске сестре на Одељењу за здравствену заштиту радника без конкурса, али по партијској линији добила је и супруга Славише Огњановића одборника Демократске странке Србије (ДСС) у локалном парламенту.

- Директорка је велики професионалац и добра особа, ово су наређења из врха општинске власти које је она морала да испуни, кажу у куршумлијском Дому здравља.

Како нам је потврђено поводом овога случаја министарство здравља на терен ће током недеље упутити надлежну инспекцију како би испитала случај , а ово није први скандал поводом кога надлежно министартво на терен упућује инспекцију, пре само неколико месеци докторка Дома здравља у Куршумлији Милунка Илић Веселиновић која је била постављена на месту начелника Одељења за здравствену заштиту радника категорички је одбила да изда рецепте и препише лекове по извештају лекара из Клиничко болничког центра у Нишу Стефану Радовићу  само зато јер се јавно декларисао као хомосексуалац, вређајући га притом из своје ординације на основу сексуалне оријентације и родног идентитета. Тада је инспекција у Дом здравља у Куршумлији послата на захтев министарке здравља Славице Ђукић Дејановић а докторка Милунка Илић Веселиновић је убрзо смењена са места начелника одељења за здравствену заштиту одраслих.

У мају ове године челници куршумлијске општине су подстицајна средства за самозапошљавање делили најближим рођацима, пријатељима и страначким колегама а и поред категоричких изјава у јавности од стране челника општине да ће све бити испитано тај случај је у потпуности заташкан.
 


#   Куршумлија   Дом здравља   Милунка Илић Веселиновић   медицинске сестре   Министарство здравља   Скупштина општине   самозапошљавање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима