Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлији прети несташица воде за пиће

rssBookmark and Share

Топлица река 06.08.2012. Izvor: Agencije TANJUG

У центру Куршумлија данас у 14 сати измерено је 40 степени Целзијусових, а у тим екстремним временским условима, који владају већ неколико дана, граду прети несташица воде за пиће.

Куршумлији прети несташица воде за пиће

АПЕЛ !

Јавно Комунално предузеће ''Топлица'' упутило је апел да се вода из градског водовода рационално троши, јер је због ниског водостаја реке Топлице дошло до потешкоћа у снабдевању.

Директор тог предузећа Војкан Чарапић казао је да ће у супротном доћи до рестрикције или потпуне обуставе водоснабдевања на подручију целе општине Куршумлија.

„Због честог слабљења притиска воде у цевима или потпуно њеног нестанка, може доћи до кварова на пумпама које обезбеђују водоснабдевање града, што би довело до рестрикције или потпуне обуставе водоснабдевања”, казао је Танјугу Чарапић.

У Хитној медицинској помоћи у Куршумлији кажу да имају знатно повећан обим посла те да су све екипе на терену.

Било је и особа које су се јавиле са симптомима топлотног удара, па су колима Хитне медицинске помоћи одмах превезени у Здравствени центар ''Др Алекса Савић'' у Прокупљу.

И лекари у Хитној медицинској служби у Прокупљу имају енормно висок број позива. У тој служби Танјугу је речено да су све екипе на терену и да се грађани јављају сваког часа и да има велики број колапса на јавном месту.

Коментара: 0


#   Здравствени центар   Топлица река   Војкан Чарапић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима