Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лабораторија почела са радом, министарку нико није звао

rssBookmark and Share

06.09.2013. Autor: Andrej Filipović

У оквиру Дома здравља у куршумлији почела је да ради нова савремена зграда лабораторије која је опремљена по светским стандардима, очекује се да ће наредних дана лабораторију свечано отворити министарка здравља Славица Ђукић Дејановић која ће се том приликом сусрести са ЛГБТ активистом Стефаном Радовићем са којим је у сталном контакту а коме је докторка Куршумлијског Дома здравља Милунка Илић Веселиновић категорички одбила да препише рецепте, само зато што је другачијег сексуалног опредељења.

Лабораторија почела са радом, министарку нико није звао

У министартву здравља кажу да ће се министарка одазвати позиву уколико руководство Куршумлијског Дома здравља упути позив за такав догађај и истичу да министарки нико из те здравствене установе није упутио било какав позив за отварање лабораторије.

- Министарка има пуно право и да изненада посети неку здравствену установу, без било какве предходне најаве, што је скоро и учинила када је у пратњи новинара отишла не најављено у посети инфективној клиници КЦ у Београду, Кажу у министартву.

Према речима директорке Дома здравља у Куршумлији др Ураније Петровић у згради лабораторије од 175 квадратних метара уложено је 12,3 милиона динара.

- Нова лабораторија ће бити од огромног значаја за све пацијенте из Куршумлије и знатно ће побољшати лечење пацијената и смањити листу чекања на лабораторијске анализе, казала је др Петровић.

Иначе, на иницијативу директорке Петровић у кругу Дома здравља у Куршумлији изграђена је и велика фонтана.


#   лабораторија   Славица Ђукић Дејановић   лабораторијске анализе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима