Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловићева: Нема разговора о поскупљењу путарине!

Bookmark and Share

19.11.2018. Јужна Србија Инфо

"Одлуку о повећању цене путарина донеће Влада Србије, Министарство финансија и ресорно Министарство саобраћаја. Нисмо још увек добили званичан захтев за повећање путарина Путева Србије, о томе није било разговора и то неће бити тема до краја године. Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре није министарство Путева Србије, већ Владе Републике Србије“, изјавила је министрка Зорана Михајловић.

Михајловићева: Нема разговора о поскупљењу путарине!

Она је, гостујући у јутрањем дневнику РТС-а, истакла и да ће Влада разматрати увођење наплате путарина за тешке камионе на магистралним путевима.

„Добили смо доста притужби од мештана да тешки камиони, избегавајући да плате путарину на ауто-путевима, возе регионалним путевима и на тај начин оштећују путеве. Србија нису само ауто-путеви, већ и регионални путеви и морамо их чувати од оштећења. Почетком наредне године спровешћемо реформу Путева Србије и након свих неопходних анализа донети одлуку о увођењу путарине на магистраним путевима јер морамо узети у обзир и како ће се то одразити на остале сегменте наше економије“, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе апеловала је на возаче да возе безбедно и да се придржавају прописа и најавила да ће се од пролећа мерити брзина вожње дуж ауто-пута.

"Имамо велико повећање броја аутомобила кроз Србију, Коридор 10 је фреквентан коридор и учинићемо све да буде проходан и безбедан за вожњу. Моја порука свим возачима је да возе безбедно и да се придржавају прописа“, рекла је Михајловићева.


#   Путеви Србије   путарина   Зорана Михајловић   коридор 10   седница Владе   Министарство грађевинарства
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима