Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар присуствовао асфалтирању ауто-пута према Пироту

rssBookmark and Share

08.12.2013. Autor: Tanjug

На деоници Источног крака Коридора 10 Црвена Река-Чифлик данас је, у присуству министра саобраћаја Александра Антића и директора Коридора Србије Дмитра Ђуровића, почело асфалтирање пута.

Министар присуствовао асфалтирању ауто-пута према Пироту

"Данас смо овде да дамо подршку овим људима који користе последње дане пред снег, захлађење и пад температуре да би ову деоницу заштитили пред зиму која је пред нама", рекао је Антић, истичући да је деоница је јако захтевна јер има 14 мостова.

Он је оценио да асфалтирање првих километара које је почело према плану охрабрује да ће грчки "Актор", који изводи радове, испунити обећање да ће 12,6 километара колико је дуга деоница, бити завршено до октобра 2014. године.

"Ми ћемо покушати да технички решимо питање организације саобраћаја и да током 2014. године ову деоницу ставимо у саобраћај. Јако је важно да људи у Србији знају да ми као држава и друштво имамо снаге и у овом времену кризе да радимо велике инфраструктурне пројекте и зато је важно да оно што завршимо што пре пуштамо у саобраћај како би грађани могли то што пре да користе", рекао је министар саобраћаја, истичући да је данас стављени асфалт први на ауто- путу према Пироту после више од 20 година.

"Очекујемо да првих 2,4 километара под асфалтом на Источном краку Коридора 10 буде завршено у наредних неколико дана", рекао је Ђуровић, истичући да је вредност радова на деоници Црвена Река-Чифлик око 4,2 милијарде динара.

Ђуровић је изразио уверење да ће Источни крак Коридора 10, од Ниша до бугарске границе, бити завршен према плану, до половине 2016. године.


#   саобраћај   министар   Црвена Река
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима