Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Напад на полицију код Добросина

rssBookmark and Share

08.10.2012. Autor: Agencija Tanjug

Непознати нападачи отворили су ватру на полицијски пункт у селу Добросин на административној линији са Косовом, а у нападу није било повређених, потврђено је Танјугу у дежурној служби МУП-а Србије.

Напад на полицију код Добросина

Портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић рекао је јутрос да су надлежни органи о синоћјнем нападу обавестили припаднике Кфора на Косову.

За мање од пола године, ово је трећи напад на овај полицијски пункт. Први се догодио 17. маја ове године када су, како је тада рекао министар полиције Ивица Дачић, албански терористи дошли из села Стублине и отворили рафалну ватру на пункт са свега 100 до 150 метара.

Нови напад са истог места и на исти начин, догодио се 28. јуна, када је лакшу повреду задобио полицајац Бранислав Мирковић из Бујановца.

Три дана касније Еулекс полиција је за за тероризам и учешће у терористичкој групи, осумњичила укупно пет особа, од којих су две одмах притворене, а трима су одузети пасоши.

Село Добросин, са око 150 домаћинстава и око 740 становника, налази се 16 километара западно од Бујановца, на самој административној линији са Косовом.

У овом селу је почетком јануара 2000. године, формирана такозвана Ослободилачка војска Прешева, Медвеђе и Бујановца (ОВПМБ).

РТС је јавио да је синоћ пуцано и на пункт у близини Подујева.


#   полиција   Ивица Дачић   Драган Стаменковић   насиље
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима