Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Незапамћено невреме у Пироту: Летели кровови у центру града

rssBookmark and Share

Пирот 25.06.2014. Танјуг

У незапамћеном невремену које је јуче по подне погодило Пирот, изузетно јак ветар је однео лимене кровове са неколико зграда у центру града, али није било повређених.

Незапамћено невреме у Пироту: Летели кровови у центру града

Најгоре је било у Доситејевој улици, у строгом центру града, где су пали кровови са две зграде.

Тамо се део крова са надоградње обрушио на стамбену кућу и тешко оштетио кров куће и кровну конструкцију.

Лимени кров је пао и са дела зграде Основне школе “8. септембар”. Део крова са зграде у Драгошевој улици, такође у центру Пирота, пао је на стамбену кућу Божидара Влатковића, који се у том моменту налазио у свом дому.

Град величине ораха десетковао усеве
У великом невремену које је јуче касно поподне погодило бабушнички крај падао је град величине ораха који је причинио велику штету свим усевима.
Како је Танјугу изјавио један од бабушничких пољопривредника Мирослав Илић, страдали су чак и усеви у пластеницима.
"Причињена је огромна штета и ратарским и повртарским културама. Падао је град величине ораха, а на моменте је достизао чак и величину јајета. Мени су страдали чак и пластеници", рекао је Илић.

- За време олује био сам у кући. Са суседне зграде која је надограђена материјал је летео на све стране и чула се ломљава. Добар део крова је пао на кров моје куће. Тешко је оштетио и кров и кровну конструкцију тако да ми сада кров прокишњава, али не смем ништа да предузимам, с обзиром да део лименог крова још увек виси и могао би да падне и повреди некога - каже Влатковић за Танјуг.

Члан Штаба за ванредне ситуације у Пироту Сретен Савов казао је Танјугу да су чланови Штаба обишли сва места и да се након јаког невремена ситуација нормализује.

- Проблема је било на путевима од села Крупац ка Великом селу, где је на коловоз пало стабло па је било закрчење пута, као и на путу ка селу Барје Чифлик, где је такође ветар обарао грање па је он делимично проходан, на неким местима је једна коловозна трака, на неким друга трака - казао је Савов.

Он је додао да су екипе Јавног предузећа “Комуналац” на терену и чисте град од грања и делова стабала која је оборио ветар.

 


#   Пирот   Бабушница   невреме   Крупац   Сретен Савов   Божидар Влатковић   кров   Мирослав Илић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима