Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ни трага ни гласа од несталог деке

rssBookmark and Share

Стара планина 07.07.2014. Танјуг

Екипе трагача нису успеле да нађу било какав траг ни после десет дана интензивне потраге за несталим мештанином старопланинског села Брлог Јеленком Стаменовићем (84).

Ни трага ни гласа од несталог деке

Јеленко је нестао пре десетак дана када се упутио у планину да бере лековито биље. Био је одличан познавалац планине јер је често брао печурке и лековито биље.

Како је изјавио Јеленков син Голуб, пред последњу, испоставило се такође неуспешну потрагу, трагачи су обишли сва места где је Јеленко рекао да планира да иде.


- Обишли смо сва места где је рекао да ће да иде, али и она која није помињао пре него што је кренуо у планину, али никаквих резултата није било. Терен је веома неприступачан, путеви су обрасли жбуњем и травом, тако да је нада да ћемо га наћи врло мала - казао је Јеленков син Голуб.


У потрагу су протеклих дана били укључени, осим уже и шире породице и мештана села Брлог, полиција и планинари из Планинарског клуба “Видлич”, као и пиротски радиоаматери који су обезбеђивали везу измедју трагача с обзиром да је реч о веома неприступачном терену где нема могућности за коришћење било каквих средстава комуникације осим радио-везе.


Радио-аматери су активно учествовали у потрази, али на жалост никаквих резултата нема, рекао је Бојан Божић, из Радио-клуба Пирот.


#   полиција   Стара планина   старац   нестанак   лековито биље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима