Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниједна ауто-школа не испуњава услове за рад

rssBookmark and Share

29.10.2013. Autor: Rts

Од 30 прегледаних ауто-школа у Србији ниједна није испунила услове за рад, кажу у МУП. Пре увођења нове уредбе о пререгистрацији која важи од петка, постојало је чак 2.000 ауто-школа у Србији, а само њих 100 дало је захтев за пререгистрацију.

Ниједна ауто-школа не испуњава услове за рад

Процедура лиценцирања је у току, комисије су данас на југу Србије, а у ауто-школама кажу да је мала вероватноћа да ће било ко добити лиценцу.

Комисије за лиценцирање МУП Србије већ су прегледале скоро трећину пријављених школа. Многе од њих имају и учионице и рачунаре, видео надзор, исправне полигоне, али им недостају школовани предавачи за теоретску наставу, иако је, кажу у МУП-у, за припрему било доста времена.

"У неком периоду, претходних двадесетак година, ауто-школе нису држале часове теоретске наставе и очигледно је да се предавачи теоретске наставе нису адекватно спремили. Приликом утврђивања услова нису показали довољно знања и у овом тренутку ниједна ауто-школа нема дозволу", рекао је Владимир Ребић из МУП-а.

У заједници ауто-школа Србије кажу да није требало преко колена ломити уредбе и закон и да је требало прилагодити прописе стварном стању на терену.

Они процењују да ће се полагања кандидата по старом, којих има око 60.000, одложити на рок од шест месеци до годину дана.

Миломир Веселиновић из Заједнице ауто-школа Србије каже да се не могу писати закони, а тек онда видети шта ће бити.

"Прво се мора на основу анализе постојећег стања и очекиваних ефеката, а у томе мора бити економија и мора бити стабилан прелаз из једног стања на други. Ово се није смело десити", истакао је Веселиновић.

Ниједна ауто-школа у Србији и даље нема дозволу за рад, па ће највећа вест бити када нека испуни строге услове које прописује закон.


#   видео надзор   Владимир Ребић   ауто-школа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима