Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Добијете три оброка за 170 динара

rssBookmark and Share

16.11.2014. Новости, ЈСИ

Сва три оброка у једној од мензи у граду на Нишави плаћају 170 динара

Ниш: Добијете три оброка за 170 динара

Сва три оброка у једној од мензи Студентског центра у граду на Нишави, академци овдашњих факултета плаћају по регресираној цени и дневно издвајају укупно 170 динара, колико пушачи, на пример, потроше за паклицу осредњих цигарета!

Тако, само доручак кошта 40 динара - таман за колико би студент, у сопственој режији, припремио јутарњи оброк од два јајета „на око“, са две кришке хлеба. За ручак треба издвојити 70, а за вечеру 60 динара.

Зато и не чуди статистички податак да све три нишке студентске мензе дневно посети више од 6.000 абонената са овдашњег Универзитета у Нишу. И, бар засад, примедаба нема: ни на квалитет, ни на количину оброка који се припремају у Централној кухињи чији је капацитет чак 20.000 порција дневно.

Избалансирани оброци, строга провера њихове здравствене исправности, као и могућност избора између шест врста јела и четири врсте салате - уз популарне репете, ко пожели - само су неке од повољности које уживају нишки студенти. О уштедама за родитеље чија деца се школују далеко од куће, па им треба свашта платити, не треба ни говорити.

Поменуте цене важе за студенте на буџету, док самофинансирајући - који такође имају право да се хране у мензама - дневно, за сва три оброка, треба да издвоје по 400 динара, што је опет неупоредиво мање, него када би се намирницама снабдевали на пијацама, у месарама и хипермаркетима.

- Исхрана је најјефтинији сегмент студирања и свака част Студентском центру за квалитет и количину оброка. Да није тако, ко зна да ли би родитељи могли да ме школују, а са празним стомаком ни мозак неће да памти градиво - каже студент Филозофског факултата Драган Перић.


МОТИВАЦИЈА

- МАКСИМАЛНО се трудимо да из постојећег буџета извучемо највише, што нам олакшавају изузетно добри људски и савремени технички ресурси - објашњава директор Студентског центра, Раде Рајковић, подсећајући да сви студенти Универзитета у Нишу могу да користе мензе које се налазе код Правног, Медицинског и Техничких факултета.

 


#   исхрана   студенти   оброк   Студентски центар   Драган Перић   Раде Рајковић   менза
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима