Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш поджава параду поноса: Нема разлога за забрану прајда

rssBookmark and Share

23.09.2013. Autor: M.Mitić

Организације цивилног сектора у Нишу дале су данас подршку одржавању параде поноса у Београду наредног викенда.

Ниш поджава параду поноса: Нема разлога за забрану прајда

Посредством видео моста представници НВО у Нишу обратили су се колегама у Београду у присуству новинара са обе стране и упутили захтев држави да учини све како парада не би била отказана као претходне две године или како не би доживела судбину параде из 2010. године.

"Већ трећу годину заредом дајемо подршку паради поноса. Упућујемо и поруку држави да је дужна да омогући једно од основних људских права, а то је право на окупљање и изражавање. Ово је само један од начина на који ће организације цивилног друштва из Ниша подржати параду у Београду", рекао је за Танјуг Драган Ђорђевић, координатор мреже одбора за људска права у Нишу.

Милан Стефановић из "Протекте", подсетио је да је недавно у Београду одржана фудбалска утакмица Србија-Хрватска, оцењена као догађај високог ризика и да је уз ангажовање органа безбедности - око 4.000 полицајаца - све прошло у најбољем реду.

"У питању је политичка воља, и ми не смемо дозволити да од воље политичара зависити испуњавање основних људских права", рекао је Стефановић.

Као део подршке одржавању параде поноса, у Нишу ће бити организовани волонтери који ће наредне суботе у Београду помоћи у организацији, али и учествовати у шетњи.


#   волонтери   људска права   Драган Ђорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима