Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велико интересовање: Ниш први пут домаћин традиционалног семинара "Почетак школске године"

rssBookmark and Share

Ниш 29.08.2021. З.С. Јужна Србија Инфо

Ове године због великог интересовања и на иницијативу градоначелнице Драгане Сотировси и ресорне већнице за образовање Марије Рнђеловић у Нишу се први пут пред око 250 учесника одржава традиционални ЦМН (CMN) семинар "Почетак школске године 2021/22". Иначе, семинар се редовно организује у Врњачкој Бањи.

Велико интересовање: Ниш први пут домаћин традиционалног семинара "Почетак школске године"

Тродневни семинар - конференција у Нишу, намењен је пре свега, директорима школа, вртића, помоћницима, заменицима директора, практично свима онима у просветном ланцу, али и локалним самоуправама.

Како ће изгледати нова школска година, како ће се спроводити јавне набавке за екскурзије и које су све новине у образовању, само су нека од питања, на ће које учесници добити прецизан одговор.

Препуна сала нишког хотела "Тами" потврђује велико интересовање учесника, каже у име домаћина Марија Ранђеловић, посебно сада пред почетак нове школске године под специфичним условима, због пандемије вируса корона. 

"Желимо потпуно спремни да уђемо у нову школску годину која ће бити пуна изазова. Данас бити просветни радник је веома комплексан посао. Поред тога што су просветни радници предавачи, они су последњих двадесет година и програмери и методичари, дијагностичари, много тога. а нарочито у ово доба пандемије, добијају и нову димензију. Ова конференција уз подршку ресорног министра Бранка Ручића и несебично залагање градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, долази у право време", каже Ранђеловић и додаје, да конференцији, поред "просветара" присуствују и представници нишких установа културе, јер су по њој те две ствари неодвојиве.

Присутне учеснике је испред Школске управе Ниш, поздравио в.д. руководилац Предраг Нешовић, представници Министарства просвете Милош Благојевић, помоћник Министра просвете науке и технолошког развоја за средње образовање и образовање и васпитање одраслих, Милан Пашић помоћник Министра просвете науке и технолошког развоја за предшколско и основно образовање и васпитање и др Марко Шпилер ЦМН, председник Коморе јавних набавки Србије.

Конференција траје до уторка 31. августа.

 

 

 


#   Ниш   Тами хотел   Министарство просвете   школска година   семинар   Марија Ранђеловић   Предраг Нешовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима