Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одбројавање "минута" до избора нових директора: Нишки водовод предњачи по ефикасности у протекле четири године!

rssBookmark and Share

18.09.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Још пар дана је остало до завршнице избора 11 директора нишких јавних предузећа.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Време је да се сагледа ликвидност, ефикасност, генерално успешност руководства и донесе одлука ко ће добити нека од руководећих места по први пут, а ко ће поново заслужити поверење, реизбором.

Према званичним подацима Агенције за привредне регистре, издвојили смо пар сегмента и направили пресек пословања (опште ликвидности) у неколико нишких јавних предузећа.

Параметри показују генерално, када говоримо о задужености, општој реалној ликвидности, као и нето резултата по запосленом у предходне четири године, да је нишко ЈКП "Наиссус" пратио позитивн тренд и остварио најбоље резултате.

Ако кренемо од задужености, што јесте "бољка" свих јавних предузећа па и оних у Нишу, долазимо до података који показују да је задуженост предузећа ЈКП "Наиссус" сада далеко мања у односу на 2012-2013. годину и пала је на 40,88 са 49,55 одсто у односу на 2013. годину.

Када говоримо о ликвидности и ту имамо позитиван тренд Нишког водовода и показатеље да ЈКП "Наиссус" послује стабилно и ликвидно, што значи да континуирано из реалних прихода извршава све своје обавезе према држави и добављачима. Растом овог показатеља повећава се заштита повериоца што потврдјуе и све већа заинтересованост пословних партнера за сарадњу са овим предузећем.Од 2013. године и у току мандату актуленог руководста и директора Дејана Андрејевића, па надаље, предузеће ЈКП "Наиссус" позитивно послује са узлазним трендом. Како цене воде и услуга у предходном периоду нису повећаване, можемо врло једноставно да закључимо да је нето резултатат чињница, која је оставарена захваљујући бољој организацији менаџмента, искоришћености капацитета и смањењем трошкова пословања, једноставно уштедама.. 

Познаваоци друштвених и политичких прилика у граду на Нишави, кажу да је коначно дошло време да се "гледа" привредна успешност, а не само политичка и партијска припадност!

Да ли је тако, остаје да сачекамо још пар дана . ..  


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима