Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нове линије и превозници, цене старе

rssBookmark and Share

Медошевац 01.09.2014. Југ Медиа

Од данас у Нишу важи нови систем јавног превоза са делимично измењеним линијама и превозницима, али са старим ценама аутобуских карата.

Нове линије и превозници, цене старе

На градским и приградским линијама као и до сада саобраћају аутобуси „Ниш-експреса“, ЈП „Аеродром Ниш“ и „Ћурдић“, док је нови превозник „Арива Литас“ из Пожаревца. На нишким улицама више нема аутобуса фирми „Лекон“ и „Транспродукт“.

Укупно шест линија је делимично измењено, а најзначајније измене су укидање линије Медошевац-Мокрањчева и промена трасе такозване „кружне линије“.

Због укидања линије до Медошевца, становници овог приградског насеља од јутрос већ бурно протестују јер кажу да аутобуси којима они треба да се превозе, а који саобраћају до Поповца, иду веома ретко и не стају на свим стајалиштима.

Битно је измењена и траса кружне линије 34. Аутобуси ЈП „Аеродром Ниш“ више не иду до аеродрома већ само до Техничких факултета, а више не иду ни преко Трошарине, већ круг затварају проласком кроз Сремску улицу и Византијски булевар.

Нишки аеродром убудуће ће бити повезан са градом аутобусима који саобраћају на линији Брзи Брод-Насеље Ратко Јовић.

Нови систем превоза увео је и једну нову линију а то је линија 9. Она повезује Мокрањчеву и насеље Бранко Бјеговић.

Новина је и то што ће до Горњег Матејевца аутобуси кретати са Трга краља Александра, а не као до сада са приградске аутобуске станице, а новина је и дужа линија до Габровца и то да манастира у овом месту.

У Дирекцији за јавни градски превоз у Нишу истичу да ће нови систем превоза за грађане значити удобнији, и превоз са тачнијим редом вожње. У Дирекцији су најавили да ће реаговати на примедбе путника и уважити њихове примедбе свуда где је то могуће.

 


#   Медошевац   аеродром   Брзи Брод   градски превоз   Дирекција за јавни превоз   Византијски булевар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима