Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nove linije i prevoznici, cene stare

rssBookmark and Share

Medoševac 01.09.2014. Jug Media

Od danas u Nišu važi novi sistem javnog prevoza sa delimično izmenjenim linijama i prevoznicima, ali sa starim cenama autobuskih karata.

Nove linije i prevoznici, cene stare

Na gradskim i prigradskim linijama kao i do sada saobraćaju autobusi „Niš-ekspresa“, JP „Aerodrom Niš“ i „Ćurdić“, dok je novi prevoznik „Ariva Litas“ iz Požarevca. Na niškim ulicama više nema autobusa firmi „Lekon“ i „Transprodukt“.

Ukupno šest linija je delimično izmenjeno, a najznačajnije izmene su ukidanje linije Medoševac-Mokranjčeva i promena trase takozvane „kružne linije“.

Zbog ukidanja linije do Medoševca, stanovnici ovog prigradskog naselja od jutros već burno protestuju jer kažu da autobusi kojima oni treba da se prevoze, a koji saobraćaju do Popovca, idu veoma retko i ne staju na svim stajalištima.

Bitno je izmenjena i trasa kružne linije 34. Autobusi JP „Aerodrom Niš“ više ne idu do aerodroma već samo do Tehničkih fakulteta, a više ne idu ni preko Trošarine, već krug zatvaraju prolaskom kroz Sremsku ulicu i Vizantijski bulevar.

Niški aerodrom ubuduće će biti povezan sa gradom autobusima koji saobraćaju na liniji Brzi Brod-Naselje Ratko Jović.

Novi sistem prevoza uveo je i jednu novu liniju a to je linija 9. Ona povezuje Mokranjčevu i naselje Branko Bjegović.

Novina je i to što će do Gornjeg Matejevca autobusi kretati sa Trga kralja Aleksandra, a ne kao do sada sa prigradske autobuske stanice, a novina je i duža linija do Gabrovca i to da manastira u ovom mestu.

U Direkciji za javni gradski prevoz u Nišu ističu da će novi sistem prevoza za građane značiti udobniji, i prevoz sa tačnijim redom vožnje. U Direkciji su najavili da će reagovati na primedbe putnika i uvažiti njihove primedbe svuda gde je to moguće.

 


#   Medoševac   aerodrom   Brzi Brod   gradski prevoz   Direkcija za javni prevoz   Vizantijski bulevar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima