Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови парк у Нишу

rssBookmark and Share

11.11.2010. Извор: Јужне Вести

У Нишавској улици код пешачког моста на Нишави, на месту некадашње велике дивље депоније, изграђен је нови парк. На нешто више од једног хектара засађено је више од стотину стабала четинара и лишћара и велики број садница украсног шибља.

Нови парк у Нишу


- Засађена је и трава, припремљено земљиште, тако да ће с пролећа ово личити на прави парк. Наредних дана биће постављене и нове љуљашке и клацкалице за децу, а сви радови биће завршени у наредних месец дана - каже Слободан Ђорђевић, руководилац службе зеленила.

Радници градског зеленила поставили су и дрвену ограду која се пружа дуж трасе будуће Нишавске улице, како би спречили улаз камионима и аутомобилима са приколицама који на том месту већ деценијама бацају смеће и шут.

- Више нећемо из куће имати поглед на ђубриште. То је до сад била катастрофа. Живимо преко пута Булевара Немањића и уместо да буде лепо јер имамо леп поглед на реку, ми смо имали депонију испред носа. Сада је фантастично - каже Снежана Крстић, чије двориште је од новог парка удаљено само неколико метара.

На брегу, како ову локацију називају комшије, дивља депонија расла је више од пола века. Само у последњих неколико година потрошено је брдо пара да се ђубре очисти, али су неодговорни грађани настављали да ту истерују велике количине смећа и све је било узалуд.

Ипак, прошле године грађани су се сами организовали, сакупили неколико стотина потписа и петицију за изградњу парка на месту депоније предали Општини Пантелеј.

Врло брзо терен је поравњан, нанета је велика количина здраве земље и засађене прве саднице. Посао се сада приводи крају.

- Добили смо први уређени парковски простор у општини Пантелеј. Али, сада предстоји знатно тежи део посла, где очекујем и помоћ комшија, а то је да овај парк очувамо овако лепим као што је сада - каже Славиша Динић, председник општине Пантелеј.



#   депонија   председник општине   парк   дивља депонија   Славиша Динић   Слободан Ђорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима