Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отвара се јавни сервис у Нишу

rssBookmark and Share

16.12.2012. Autor: Z. Miladinović

Министарство културе и информисања неће мењати националну Медијску стратегију којом је поред осталог предвиђено формирање шест регионалних јавних сервиса, један је од ставова са недавног састанка представника овог министарства са руководством Нишке телевизије, чији је оснивач Скупштина града.

Отвара се јавни сервис у Нишу
На том састанку руководиоци ове куће предали су помоћнику министра културе и информисања Драгану Коларевићу и државној секретарки Гордани Предић петицију са више од 35.000 потписа грађана југоисточне Србије, којом се тражи трансформација НТВ у регионални јавни сервис.

Предали су им и две одлуке Скупштине града Ниша са идентичним мишљењем.

„Државна секретарка Предић оценила је на састанку да се „мора уважити посебан значај Ниша као универзитетског, привредног и политичког центра југоисточне Србије“. Коларевић и Предићева информисали су руководство НТВ-а да се припрема сет медијских закона који ће регулисати област информисања, електронских медија, недозвољене концентрације власништва у медијима, јавних сервиса и страних средства информисања. На челу радне групе која ради на сету закона је Коларевић, који је представницима НТВ „потврдио да ће бити имплементиране све смернице усвојене Медијске стратегије“.

Директор НТВ Бобан Рајковић представио је на састанку рад ове куће, истакавши да она „испуњава све техничке и кадровске услове да буде регионални јавни сервис“. Нишка телевизија једина јужно од Београда поседује репортажна кола и два телевизијска студија. Има програм на језицима националних мањина, покренула је читав низ друштвено одговорних акција у циљу пружања помоћи маргинализованим друштвеним групама, а ускоро ће увести вести за особе са оштећеним слухом, на знаковном језику, рекао је он.


#   Јавни сервис   Регионални јавни сервис   Бобан Рајковић   особе са оштећеним слухом
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима