Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Парлић: Нисам псовао новинарку, изложен сам медијском линчу

rssBookmark and Share

10.12.2013

Директор Туристичке организације Ниша Урош Парлић извинио се новинарки једног портала из Ниша и свима који су снимак разговора протумачили као агресивно и бахато вређање новинарке и ако је он како каже злуоптребљен јер новинарку уопште није ни вређао а цео петоминутни разговор је исечен.

Парлић: Нисам псовао новинарку, изложен сам медијском линчу

- Нити је то била поента, нити циљ, нити је вођен такав псовачки разговор нити је њој на било који начин изречена било која претња а псовање није било упућено њој што се из снимка јасно може да разуме, каже Парлић.

Он каже да је на завршетку разговора снимљен његов лични коментар који није био упућен новинарки портала Јужне Вести .

- Како је дошло до тога да га на такав начин она разуме и доживи морате питати њу и Благојевића (главни и одговорни уредник Јужних Вести) јер су они објавили некомплетан снимак делић нашег целог разговора и део који није упућен новинарки, “fade out “су појачали и поставили као псовање и вређање новинара, изричит је директор Туристичке организације Ниша Урош Парлић .

Он је упути позив новинарки и главном и одговорном уреднику да објаве цели снимак комплетног петоминутног разговора.

- Из снимка се јасно види да новинарка није лично вређана , нити лично псована , осим ако у Србији постоји правило да персирарате оном кога псујете или да се особи обраћате у мнножини што морате признати у Србији није случај, истиче Парлић.

Он каже да је већ 3 дана изложен медијском линчу ''Јужних вести'', ''кроз уредничко филтрирање коментара кроз покретање удружења да се ставе у заштиту новинара за “нападе-вређање” свега што не постоји нити се десило ако послушате снимак''.

Директор који се новинарки ипак извинио каже да га новинарка приликом разговора чак није ни обавестила да се разговор снима.

Коментара: 0


#
@
[ Додај коментар ]