Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Перишић: Могуће обједињавање градских управа

rssBookmark and Share

02.06.2014. НТВ

Многи прописи, тендери, као и реализација одређених уговора касне због преобимне бирокртије и неефикасности појединих управа, каже градоначелник Ниша Зоран Перишић. Због тога је он најавио могућност измене статута града, али и обједињавање свих управа у једну.

Перишић: Могуће обједињавање градских управа

Градоначелник Перишић каже да је недопустиво да папири и предмети месецима иду од управе до управе, а да конкретних резултата нема. У таквој ситуацији, истиче он, највећу штету имају грађани, па је због тога неопходно да се у таквом систему нешто промени.

Један од последњих примера ове, како каже градоначелник, неефикасности јесте то што још не постоји уговор између јавно-комуналног предузећа "Горица" и Управе за привреду, одрживи развој и заштиту животне средине о уређењу међублоковског зеленила, иако је процедура покренута пре два и по месеца.

Перишић додаје да код овако гломазне управе, долази до преклапања надлежности, а самим тим и до пребацивања одговорности, што је, поново, на највећу штету грађана. Због тога ће, како је најавио, на седници Скупштине града у јуну поднети иницијативу за промену статута града.

 


#   Зоран Перишић   управа   одрживи развој
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима