Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Појачана контрола рада кафића у Нишу: Полиција претреса чак и аутомобиле

rssBookmark and Share

28.02.2014. РТС

Полиција у Нишу последњих 15 дана у посебној акцији на побољшању безбедности у граду, проверавала је више од 1.000 угоститељских објеката, а претресани су и аутомобили. Легитимисано је више од 1.500 грађана.

Појачана контрола рада кафића у Нишу: Полиција претреса чак и аутомобиле

Биланс акција, које ће се наставити и наредних дана у Нишу, су пет ухапшених уличних дилера дроге и 73 прекршајне пријаве за поседовање рецимо ножа или неношење личних докумената. Појачана је и контрола радног времена кафића.

Полиција је код гостију кафића, кафана и ноћних клубова у центру Ниша и парку Св. Саве пронашла: 26 пакетића разних дрога, 13 ножева, 12 палица, три сузавца у спреју, један панцир и један метални бокс.

Ништа од овога кад иде у град не носи двадесетједногодишњи Јован Кркић. Он не излази често, јер уједно ради и студира. Никад није учествовао у инцидентима, али зна да се дешавају.

О појачаној полицијској контроли у граду говоре и млади и родитељи. Они кажу да се труде да контролишу изласке деце, викендом и до четири ујутру.

Прекорачење радног времена контролише туристичка инспекција, али је то уједно и нарушавање комуналног реда. Ноћни клубови могу да раде до четири, кафићи и кафане преко недеље до поноћи, а петком и суботом до два сата.

Грађани Ниша протестом, поводом убиства студента медицине Вука Стоиљковића, осим што се супротстављају насиљу, од надлежних траже и већу сигурност у граду.


#   контрола   убиство   безбедност   кафић   Вук Стоиљковић   ноћни клуб
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима