Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поплављена насеља у Сврљигу

rssBookmark and Share

Ниш 05.09.2014.

Киша која је јуче у току поднева непрестано падала поплавила је многе делове Сврљига, а прекинут је био и железнички и друмски саобраћај.

Поплављена насеља у Сврљигу

Тим поводом председница општине Сврљиг и општинског Штаба за ванредне ситуације, Јелена Трифуневић, одржала је данас ванредну седницу Штаба за ванредне ситуације.

Она је наложила хитну санацију и оспособљавање инфраструктуре која је оштећена дејством бујица на територији општине Сврљиг. Све радове на санацији вршиће ЈП Дирекција за изградњу Сврљига.

Иначе, током падавина поплављени су многи делови Сврљига. Поједини стамбени објекти у Хаџићевој улици, насељу Маговац и Росуљи су поплављени, а од плављења били су угрожени и објекти улицама Лоле Рибара, Светозара Марковића, Ристосија Ристића и Улици Срећковој.

С’ тога су екипе ЈКСП “Сврљиг“, ЈП Дирекције за изградњу и ватрогасна јединица Сврљиг спровели брзу акцију испумпавање воде, чишћење и санирања оштећења на инфраструктури.

Због поплава више од сат времена био је блокиран пут Ниш – Сврљиг, у близини бензинске станице АБС, код стоваришта.

На излазу из Сврљига према Нишу, скретање ка селу Преконога, бујица је однела део асфалта па је због тога био заустављен и друмски саобраћај, истиче Трифуновићева, која је на лицу места са мештанима разговарала о овом проблему.

Такође, невероватна количина воде блокирала је и железнички саобраћај који је обустављен на превоју код насеља Росуља, где је вода пробила све пропусте и поплавила пругу.

Због могућих падавина у току ноћи, Штаб је наложио активно дежурство надлежних за праћење ситуације, као и да се у што краћем року изврши стручни надзор свих објеката који су страдали у поплави.

 


#   Ниш   саобраћај   Сврљиг   поплава   Јелена Трифуневић   Дирекција за изградњу
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима