Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poplavljena naselja u Svrljigu

rssBookmark and Share

Niš 05.09.2014.

Kiša koja je juče u toku podneva neprestano padala poplavila je mnoge delove Svrljiga, a prekinut je bio i železnički i drumski saobraćaj.

Poplavljena naselja u Svrljigu

Tim povodom predsednica opštine Svrljig i opštinskog Štaba za vanredne situacije, Jelena Trifunević, održala je danas vanrednu sednicu Štaba za vanredne situacije.

Ona je naložila hitnu sanaciju i osposobljavanje infrastrukture koja je oštećena dejstvom bujica na teritoriji opštine Svrljig. Sve radove na sanaciji vršiće JP Direkcija za izgradnju Svrljiga.

Inače, tokom padavina poplavljeni su mnogi delovi Svrljiga. Pojedini stambeni objekti u Hadžićevoj ulici, naselju Magovac i Rosulji su poplavljeni, a od plavljenja bili su ugroženi i objekti ulicama Lole Ribara, Svetozara Markovića, Ristosija Ristića i Ulici Srećkovoj.

S’ toga su ekipe JKSP “Svrljig“, JP Direkcije za izgradnju i vatrogasna jedinica Svrljig sproveli brzu akciju ispumpavanje vode, čišćenje i saniranja oštećenja na infrastrukturi.

Zbog poplava više od sat vremena bio je blokiran put Niš – Svrljig, u blizini benzinske stanice ABS, kod stovarišta.

Na izlazu iz Svrljiga prema Nišu, skretanje ka selu Prekonoga, bujica je odnela deo asfalta pa je zbog toga bio zaustavljen i drumski saobraćaj, ističe Trifunovićeva, koja je na licu mesta sa meštanima razgovarala o ovom problemu.

Takođe, neverovatna količina vode blokirala je i železnički saobraćaj koji je obustavljen na prevoju kod naselja Rosulja, gde je voda probila sve propuste i poplavila prugu.

Zbog mogućih padavina u toku noći, Štab je naložio aktivno dežurstvo nadležnih za praćenje situacije, kao i da se u što kraćem roku izvrši stručni nadzor svih objekata koji su stradali u poplavi.

 


#   Niš   saobraćaj   Svrljig   poplava   Jelena Trifunević   Direkcija za izgradnju
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima