Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поплављени подруми у Пироту после јаког пљуска

rssBookmark and Share

Пирот 21.06.2014. Танјуг

У Пироту је поплављено педесетак домаћинстава у неколико улица, после јаког пљуска који је у поподневним сатима у петак захватио тај град.

Поплављени подруми у Пироту после јаког пљуска

Реч је углавном о подрумским просторијама и гаражама, у којима је у једном моменту дубина воде била и до пола метра.

Како је Танјугу изјавио један од мештана Козарачке улице, Мирјан  Игњатовић, ово је други пут у последњих пар дана да услед јаких падавина киша долази до плављења подрумских просторија у овом делу града.

"Капацитет канализације нам је мали, а огроман је број домаћинстава тако да се код нас, који смо на најнижој тачки у Козарачкој улици увек напуне подруми па је у нашој кући вода ушла чак и у стамбене просторије, с обзиром да приземље користимо као стамбене просторије. Имали смо двадесетак центиметара воде коју смо са муљном пумпом испумпали", каже Игњатовић.

Директор Јавног предузећа "Водовод и канализација" Зоран Николић казао је да на почетку Козарачке улице постоје две јаке пумпе управо са наменом да испумпавају воду у оваквим ситуацијама, али да су оне већ дуже време у квару.

"Ми ћемо већ средином наредног месеца расписати тендере за набавку две такве пумпе вредности око 60.000 евра, како би проблеми са којима се сусрећу мештани Козарачке улице постали прошлост", казао је Николић.

"По мојој слободној процени, поплављене су подрумске просторије у педесетак, можда и више стамбених објеката", каже Игњатовић за Тањуг.

 


#   Пирот   поплава   Зоран Николић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима