Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пожар код Мердара још није заустављен

rssBookmark and Share

30.08.2012. Autor: Agencija TANJUG

Пожар који је данас избио у четири села у близини административног прелаза Мердаре још није угашен, а ватрогасци, жандармерија и мештани ће остати и током ноћи да се боре с ватреном стихијом, изјавио је Танјугу председник месне заједнице Мердаре Часлав Милошевић.

Пожар код Мердара још није заустављен

Милошевић је казао да за сада нису угрожена сеоска домаћинства и да у гашењу ватре, која се и даље шири, учествује припадници Жандармерије, ватрогасци и локално становништво.

Он је истако да је пожар, који је захватио неколико хектара шуме, ливаде и ниско растиње, прешао с Косовске стране, где нико не гаси ватру.

"Жандармерија, ватрогасци и локално становништво вечерас остају на лицу места", рекао је Милошевић и додао да се пожар шири кроз село Орловац, које се налази уз саму административну линију с Косовом и Метохијом.

Највећи проблем у гашењу пожара, како је рекао Милошевић, причињава то што са Косовске стране нико не гаси ватру па се она стално шири на оближње подручје.

Према речима начелника сектора за ванредне ситуације на подручју Топличког округа Срђана Митровић, на територији тог округа ватрогасна служба је током августа интервенисала 235 пута.

Највећи број пожара десио се на територији општине Куршумлија, где је ватрена стихија захватила и неколико пољопривредних објеката.

Коментара: 0


#   пожар   сеоска домаћинства
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима