Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пресуда за неисплаћене ратне дневнице 25. марта

rssBookmark and Share

Топлички округ 11.03.2014. Данас

Правни заступник ратних ветерана Срђан Алексић саопштио је јуче да ће Европски суд за људска права 25. марта објавити пресуду у случају „Вучковић и други против Србије“ која ће бити основ за евентуалну исплату дневница учесницима рата на Косову 1999. године.

Пресуда за неисплаћене ратне дневнице 25. марта

- Очекујем да Велико веће потврди првостепену пресуду у корист бораца рата из 1999. године. Тиме ће одлука тог суда поводом исплата накнада на име ратних дневница бити коначна, а од тог тренутка тече рок од шест месеци да се постигне договор са Владом Србије око начина на који ће то бити учињено - рекао је Алексић и додао да удружења бораца „имају план, али ће о њему разговарати када се упознају са садржином пресуде“.

Алексић заступа око 16.500 „косовских“ резервиста из Ниша, којима се у просеку дугује по 3.500 евра, уз припадајућу законску затезну камату од 2008, што би укупно износило око 50 милиона евра. Он такође заступа и још 70.000 оваквих резервиста из других делова Србије. Процењује се да је у рату на Косову учествовало скоро 200.000 резервиста, од којих су ратне дневнице исплаћене само за око 10.000 резервиста из Топличког округа, али кроз форму „социјалних принадлежности“.


#   Топлички округ   Косово и Метохија   борци   ратне дневнице   резервисти   Срђан Алексић   Удружења бораца
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима